Geen vierling

Afbeelding

 

 

Geen vierling….

 

Op een regenachtige zondag werd ik gebeld door onze jongste dochter: “Pap mogen wij je auto even lenen”. Natuurlijk mochten ze dat. Ik moedig het zelfs aan omdat ze zo hun rijvaardigheid onderhouden. 

Een uur later kwamen ze drijfnat van hun fietstochtje van hun huis naar ons toe. Tja een kopje thee (ze drinken geen koffie) lustten ze wel. Nadat ze zich hadden afgedroogd en een plekje op de bank ingenomen hadden, begon onze jongste dochter het gesprek met: „ik heb een mededeling, wij zijn zwanger”. 

Poeh, dat was echt een verrassing voor ons. Wij hebben wel eens gespeculeerd, zoals je dat als ouders doet, of ze wel kinderen wilden en zo ja wanneer daarvoor de juiste tijd zou zijn aangebroken. Nu dus! Wij waren ontzettend blij. 

Daarna volgde een periode van stilzwijgen omdat de drie kritische maanden nog niet voorbij waren. Als grootouders van inmiddels vijf kleinkinderen weet je dat soort dingen.

Nadat alle onderzoeken goed verlopen waren, mocht de hele wereld het weten. En ik mocht het van dochterlief aan onze familieleden meedelen. Dat doe ik dan per mail op een mijns inziens leuke manier. 

Daarom had ik er een foto bijgeplaatst van onze jongste dochter tijdens het passen van haar eerste positiebroek. Op het moment van de foto-opname droeg ze ook een kussen onder de broek om te zien hoe de broek zou staan bij de toekomstig gevorderde zwangerschap. 

Na het verzenden van deze mail, met de foto als bijlage toegevoegd, kwamen de reacties. Hoe kan ze nu al zo dik zijn, heeft ze zwakke buikspieren of is ze in verwachting van een vierling? Niets van dit alles, geen zwakke buikspieren (ze sport) en ook geen vierling. Gelukkig maar voor onze dochter en schoonzoon. 

En gelukkig ook maar voor deze opa. Een sprong van de huidige vijf kleinkinderen naar ineens negen kleinkinderen is echt teveel van het goede. Met straks zes kleinkinderen ben ik al meer dan zielsgelukkig.

Gepubliceerd door

Frans

Ik vind het leuk om te schrijven. Ik schrijf het liefst verhalen. Verhalen over hetgeen ik zelf beleefd heb. Maar ook verhalen die geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld foto's of andere observaties.

One thought on “Geen vierling”

Een reactie stel ik zeer op prijs

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s