Rijmen…………

Afbeelding

Rijmen….. 

Elk jaar eind oktober, begin november steekt het Sinterklaasvirus weer op. Er wordt afgesproken waar het ’kinderfeest’ gehouden wordt, wanneer en hoe we het gaan vieren. Ons clubje kent nu eenmaal talentvolle en minder talentvolle makers van surprises en/of rijmelaars. 

Al jaren gebruiken we naar volle tevredenheid lootjestrekken.nl. Voor die tijd kwamen we daar speciaal een avond voor bijelkaar. Als ik pech had waren we uren bezig voordat iedereen tevreden was. Nu de kinderen, na de komst van de kleinkinderen, steeds minder tijd beschikbaar hebben, is dit wel zo makkelijk. 

Als iedereen gereageerd heeft op deze site ontvang je een e-mail met de mededeling voor wie je dit jaar een cadeau (binnen een vooraf afgesproken bedrag) en een gedicht moet maken. Moeten heb ik hier terecht gebruikt. Het is ondenkbaar dat je deze ’vrijwillig’ aangegane plicht negeert. 

Vrijwillig? Ja, vrijwillig! Is er dan geen groepsdruk die er voor zorgt, dat je het wel uit je hoofd laat om eens een keer nee te zeggen? „Nee, ik doe niet mee dit jaar”.

Nee, nee zeggen is voor mij absoluut geen optie. Als de ’onwijze’ maar al jaren grijze opa kan ik het niet maken om aan deze traditie te tornen. Tenslotte pretendeer ik in de rol van opa een soort voorbeeldfunctie te hebben. 

Zou ik nee willen zeggen: Nee, ik wil dit jaar niet meedoen? Als ik dat zou willen doen dan zou ik eerlijk gezegd het rijmen ook aan mij voorbij moeten laten gaan. En je moet weten dat ik het jaarlijks rijmen, want dichten kan je het gewoon niet noemen, een waar genoegen vind. Het is een leuke manier om degene die je getrokken hebt in heb ootje te nemen. Of iets liefs te zeggen, wat ik normaal gesproken niet zo makkelijk doe. Maar eerlijk is eerlijk, het eerste vind ik het leukste. Even iemand voor de gek houden of een beetje te kijk zetten. 

Ja, degene die ik dit jaar getrokken heb, kan zich maar beter schrap zetten!

 

Gepubliceerd door

Frans

Ik vind het leuk om te schrijven. Ik schrijf het liefst verhalen. Verhalen over hetgeen ik zelf beleefd heb. Maar ook verhalen die geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld foto's of andere observaties.

Een reactie stel ik zeer op prijs

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s