Langs de lijn…………

langs de lijn

Langs de lijn

Nee, het gaat niet over het radioprogramma op zondagmiddag, waar ik vroeger met veel plezier naar geluisterd heb. Het gaat om mijn eigen ervaringen langs de lijn van een voetbalwedstrijd.

Ik heb het over de wedstrijden van DSS F11 en F12. Twee van onze kleinzonen doen hier hun best om het spelletje onder de knie te krijgen.
Dat valt nog niet mee. Een van hen, nee ik noem hier geen naam, wilde er na de 2e training stoppen omdat naar zijn zeggen, je gaat zweten van voetballen. Tja.

Hun wedstrijden bezoek ik af en toe. Als het zonnetje schijnt en het aanvangstijdstip niet te vroeg is.

Als ik er ben, komen er mooie herinneringen naar boven. Zo’n 25 jaar geleden stond ik daar ook. Bij Kennemerland. Ik heb daar zo’n 10 jaar langs de lijn gestaan. Elke zaterdag in de buitenlucht bij thuiswedstrijden en naar uitwedstrijden.

In het begin met mijn zoon aan de hand en later 10 meter achter hem aan lopend. Oh, wat wilde ik graag dat hij een goede voetballer zou worden. Dat is de droom van elke vader, eerlijk is eerlijk. Nu zal mijn inmiddels volwassen zoon dromen over de mogelijkheden van zijn zoon.

Het is leuk om te zien hoe de jonge vaders van nu elkaar langs de lijn opzoeken. Elkaar bemoedigen na weer een 10-0 nederlaag. Zij hebben daar overigens meer last van dan hun eigen kinderen. Hoe ze het vervoer regelen voor de uitwedstrijden. Heerlijk zo’n auto vol, naar zweet stinkende, branieschoppers. Ja, ik heb er met volle teugen van genoten zo’n 25 jaar geleden.

Nu geniet ik ook, maar met meer afstand. De tien jaar dat ik mijn zoon heb begeleid, heb ik ook beleefd als een proces van langzaam loslaten. Dat zullen de jonge vaders van nu nog nauwelijks realiseren. Net als ik, toen wij naar zijn eerste echte wedstrijd gingen. Die ze ook dik verloren.

Maar elke wedstrijd was winst voor mij, ongeacht de uitslag.
DSS

Gepubliceerd door

Frans

Ik vind het leuk om te schrijven. Ik schrijf het liefst verhalen. Verhalen over hetgeen ik zelf beleefd heb. Maar ook verhalen die geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld foto's of andere observaties.

Een reactie stel ik zeer op prijs

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s