Er ligt wat op de trap

Afbeelding

Wij hebben twee trappen in huis en het komt regelmatig voor dat er spullen op de treden liggen.
Ik erger mij daar vaak aan, maar laat het liggen. Niet omdat ik te beroerd ben om spullen op te ruimen. Integendeel, ik kan slecht tegen rotzooi.

En dat is eerder lastig dan gemakkelijk. Soms neemt het zelfs neurotische vormen aan als ik de kruimels van de vloer met een natte vinger oppak en opruim.

Nee daar ligt het niet aan. Gister kwam mijn vrouw thuis na een lunch met een vriendin. Ik vraag belangstellend wat ze gegeten heeft en waar ze het over gehad hebben. Meestal krijg ik een algemeen antwoord zoals “over van alles”. Maar deze keer vertelde ze dat haar vriendin naar een voorstelling was geweest van Huub Stapel.

De voorstelling van Huub Stapel heet “vrouwen komen van Venus en mannen van Mars”. Het gaat om het verschil tussen mannen en vrouwen. De vriendin had er van genoten omdat ze veel van de door Huub Stapel gedebiteerde wijsheden herkende in haar eigen huwelijk.

Als voorbeeld noemde ze dat vrouwen wel eens wat op de trap neerleggen en waar de mannen dan vervolgens straal aan voorbij gaan. De theorie over dit gedrag is dat mannen het niet zouden zien terwijl hun vrouwen dat wel van hen verwachten. Nou, ik weet het niet zo zeker. Ik zie het wel liggen. Soms breng ik het naar de volgende trap maar meestal laat ik liggen wat niet voor mij bestemd is. Ja, mijn eigen spullen pak ik wel op. Van de spullen die dan blijven liggen weet ik niet wat zij, mijn vrouw, daarmee wil. En daar blijf ik natuurlijk van af. Of zal het gemakzucht zijn?

In ieder geval, later op de middag, na het gesprek dat ik uit belangstelling met mijn vrouw had, ging ik naar boven. Er lagen twee pakjes op de trap. U begrijpt het al, ik pak die twee pakjes op en breng ze naar de volgende trap.

’s Avonds vertelde mijn vrouw dat dit niet de bedoeling was. Ja, raadt het maar.

Huub Stapel vertelde ook dat vrouwen het vaker ingewikkelder maken dan mannen. En daar heeft hij volkomen gelijk in.

Gepubliceerd door

Frans

Ik vind het leuk om te schrijven. Ik schrijf het liefst verhalen. Verhalen over hetgeen ik zelf beleefd heb. Maar ook verhalen die geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld foto's of andere observaties.

Een reactie stel ik zeer op prijs

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s