Een nepperd

 Afbeelding

De eerste nepkerstboom, ook wel kunstkerstboom genoemd, is al weer gesignaleerd. Gelijk na Sinterklaas is de kunstkerstboomdoos met de andere attributen, zoals de piek, de lichtjes, de ballen, de trompetterende engeltjes, het kunsthaar en  de glinsterslingers van de zolder gehaald.
Het opzetten van de boom is zo gedaan. Het prettige is dat hij meteen recht staat. Geen gedoe met bijzagen en andere ingewikkelde handenarbeid.

Ik ben een voorstander van de kunstkerstboom. Het allergrootste voordeel van deze nepperd is dat ik me niet hoef te ergeren aan de naalduitval van de natuurlijke kerstboom.

Afbeelding

Alhoewel natuurlijk? Bij miljoenen opgekweekt in Scandinavië, Duitsland, Polen of waar dan ook. Met kunstmest en andere groeimiddelen. Daarna omgezaagd met stinkende kettingzagen. Daarna vervoerd met CO2 uitstotende vrachtauto’s.

Ik ben niet tegen kerstversiering. Integendeel. De vele lichtjes tijdens de donkere dagen zijn best aangenaam. Groene dennentakken en hulst met rode besjes zijn sfeervol.
Als kleine jochies werden wij vroeger het bos ingestuurd om dit groen te oogsten. Daarna werd onze winkel en de huiskamer hiermee versierd. Ik heb dat altijd mooi gevonden.

Tijdens mijn professionele leven kreeg ik vaak de mooiste kerststukken van klanten die mij het hardst nodig hadden.

Maar na 1 januari begon mijn weerstand bij het opruimen van het uitgedroogde groen. Die naalden gaan overal tussen zitten en je vind ze zelfs ver voorbij Pasen en soms na Pinksteren nog terug in vergeten spleten en tussen de plinten. Tja, daar kan ik slecht tegen.

Ik heb daarom deze week de mooiste kunstkerstbomen op internet bekeken. Ze zijn er vanaf enkele tientjes tot honderden euro’s. De één nog mooier dan de ander.
De mooiste met de beste prijs/kwaliteit verhouding heb ik doorgemaild naar mijn vrouw. Zij kan helaas nog geen afstand doen van de echte kerstboom.

Dat weet ik al jaren. Maar toch probeer ik het elke keer weer, tegen beter weten in. Ik heb voorgesteld het een jaar te proberen. Want zeg nu eerlijk, dan pas kan je ècht een oordeel geven.

Of is dit een nepargument?

Gepubliceerd door

Frans

Ik vind het leuk om te schrijven. Ik schrijf het liefst verhalen. Verhalen over hetgeen ik zelf beleefd heb. Maar ook verhalen die geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld foto's of andere observaties.

One thought on “Een nepperd”

  1. Ook ik ben door die fase gegaan: een echte of een nepboom? Mijn katten hebben me destijds over de drempel getrokken voor de keuze voor een echte nepperd. Gelukkige katten met een staart, die de naalden uit de bomen streek. Iedere keer weer een rondje.
    Ik geef toe, het ruikt niet zo lekker als een echte boom, en ik gebruik alleen het bovenste gedeelte omdat ik een kleine woonkamer heb, maar hij bevalt prima.

    Like

Een reactie stel ik zeer op prijs

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s