Ik heb een paar afslagen gemist.

Dolf

Althans, volgens een betoog van Dolf Jansen. U weet wel, de cabaretier die aan anorexia lijdt maar dit verbloemt door hard te lopen.

Hij hield dit betoog onlangs bij P&W. Iedereen die weleens bij Ikea gehaktballen heeft gekocht, heeft volgens magermans een aantal afslagen gemist. Hij bedoelt hiermee dat de gehaktballenkopers elk kritisch consumentenbewustzijn ontberen. Zeker toen ook bleek dat de gehaktballen van paardenvlees gemaakt waren.
En ik beken. Ik heb ook wel eens deze heerlijke gehaktballen gekocht. Daarmee behoor ik tot de afslagmissers.

Tja, dan voel ik mij toch wel in de hoek gezet door brillenmans. Ik word beledigd tot op het bot. Als u wilt weten hoe dit voelt, hoeft u alleen maar naar deze marathonloper te kijken.

Ik heb er een nachtje over geslapen en ben tot de conclusie gekomen dat ons magere Kuifje eigenlijk wel gelijk heeft.

Maar is het wel verkeerd om een paar afslagen te missen? Stel je voor dat je elke afslag die je tegenkomt wèl zou nemen? Onze Magere Dolf impliceert met zijn opmerking dat je daar een beter mens van wordt.
Ik betwijfel het. Het levert nogal wat oponthoud op door al die afslagen te nemen. Ik hou er graag de vaart in.
En Dolfje wil dat volgens mij ook als ik zijn praatsnelheid beoordeel. Hij spreekt zo snel dat ik hem nauwelijks kan volgen. Die man maakt altijd een gehaaste indruk. Volgens mij is hij Nederlands kampioen van de meest gebruikte woorden per minuut. Nou ja, Jochem Meijer en Bert Visscher kunnen er ook wat van.

Maar goed, af en toe een afslag missen houdt de vaart er in. Als ik alle consumentkritische  waarschuwingen serieus neem dan zou de lol er voor mij snel af zijn. Geen koekjes meer bij de koffie en vult u zelf maar in wat u zou missen als u alle afslagen wèl zou nemen.

Ikea

Trouwens de gehaktballen waren kant en klaar. Er kwam geen schroevendraaier aan te pas om van deze Zweedse specialiteit te genieten.

En dat paardenvlees dan? Nou ik ben er mee opgegroeid. En ik vond het erg lekker. Daar is niks mis mee. Net zoals het af en toe missen van een afslag.

Gepubliceerd door

Frans

Ik vind het leuk om te schrijven. Ik schrijf het liefst verhalen. Verhalen over hetgeen ik zelf beleefd heb. Maar ook verhalen die geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld foto's of andere observaties.

Een reactie stel ik zeer op prijs

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s