Pellè scoort 1—0 tegen Ajax‏

pelle

Woensdag 22 januari is het weer zover. Tijdens de kwartfinale om de KNVB beker wordt de strijd der giganten gespeeld in de Arena.

De a.s. klassieker zal echter voor mij minder spannend zijn dan ik gewend ben. De uitslag staat immers al vast. Althans volgens mijn oudste kleinzoon.

U denkt dat hij Feyenoordsupporter is net zoals zijn vader en zijn opa? Eerlijk gezegd had ik dat ook verwacht. Maar nee, hij is Ajaxsupporter. Sapperdeflap.

Het helpt niet dat hij in de omgeving van de familie van zijn moeder gevoed wordt door het Ajaxvirus.

Het virus wordt voornamelijk doorgegeven door de mannelijke tak van deze familie. De opa, de oom en vooral de neven.

En virussen zijn moeilijk te bestrijden. Ik heb het een paar keer geprobeerd bij onze getroffen kleinzoon. Maar helaas. Het bleek ijdele hoop.

Maar er heeft zich onverwacht een wonder voltrokken. Tot mijn verrassing en tot verrassing van de hele omgeving van mijn geliefde kleinzoon.

Niet ik of zijn eigen Pa, maar de Italiaan Pellè heeft de tijdelijke inkeer mogelijk gemaakt.

pelle2

Eén van de vele kwaliteiten van mijn kleinzoon is dat hij kracht herkent. Zelf is hij namelijk ook een speler die veel power in zijn spel legt. En net als Pellè is hij in staat om meestal de juiste oplossing voor elke spelsituatie te kiezen. En hun eigenzinnigheid brengen ze met een onweerstaanbare charme.

Hij vindt het jammer dat Pellè niet voor Ajax speelt. Hij zou daar goed passen, denkt hij. Op dat punt moet ik hem gelijk geven. Ajax zou zoveel beter zijn met Pellè. Elke voetballiefhebber begrijpt dat.

Maar dat zal gelukkig niet gebeuren. Pellè speelt voor de club met het mooiste stadion van Nederland. En ook voor de club met de beste supporters van Nederland.

Diegenen die twijfelen of mijn kleinzoon de overwinning van Feijenoord wel goed voorspeld heeft, verwijs ik graag naar bovenstaande tekening.

De tekening ontving ik van hem ter gelegenheid van mijn verjaardag. Af en toe denk ik dat mijn kleinzoon mij deze overwinning wel gunt. Zijn club is al zo vaak de overwinnaar geweest. Ik vind het goed.

De intentie van deze gever is onbetaalbaar.

Gepubliceerd door

Frans

Ik vind het leuk om te schrijven. Ik schrijf het liefst verhalen. Verhalen over hetgeen ik zelf beleefd heb. Maar ook verhalen die geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld foto's of andere observaties.

One thought on “Pellè scoort 1—0 tegen Ajax‏”

Een reactie stel ik zeer op prijs

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s