Is het niet te duur?

foto (2)

“Is het niet te duur?” vroeg Jasmijn (15) aarzelend aan haar moeder. Die haalde haar schouders op en zei dat het haar prachtig stond.

Ze waren samen in het warenhuis bij de afdeling bijouterie. Het kettinkje dat ze samen hadden uitgezocht was ècht mooi. Het stond haar leuk en op het schoolplein zou ze hier goede sier mee maken.

Tja, ze had eigenlijk op school moeten zijn. Ze deed het derde jaar VWO. Dat ging haar gelukkig goed af. Ze kon wel een lesdag missen.

In de “liefde” ging het haar minder goed af.

De voorgaande vrijdag was zij naar een groot feest geweest. Haar vader had haar weggebracht en kwam haar om twaalf uur precies weer op halen.

De avond kwam langzaam op gang. De jongens die aanwezig waren vielen tegen. Ruim over elven werd ze benaderd door een leuke krullenbol.

Hij vroeg haar ten dans en samen maakten ze er wat van. Na een paar nummers gedanst te hebben gingen ze wat drinken. Ze raakten in gesprek en hij werd steeds leuker. Ze had de indruk dat dit wederzijds was.

Maar helaas, de wijzers van de klok gingen steeds sneller naar de twaalf. Ze moest gaan. Haar vader was onverbiddelijk op dit punt.

De krullenbol liep met haar mee naar de garderobe. Ze maakten al lopend de afspraak dat ze elkaar de volgende dag op de markt zouden ontmoeten om wat te drinken. Haar vader wachtte op de stoep toen ze elkaar gedag kusten.

De volgende dag stond ze op het afgesproken uur op de markt. De krullenbol liet zich niet meer zien. Na een half uur gaf ze het op en ging met een verslagen gevoel weer terug naar huis. Het werd geen leuk weekend. Na veel chagrijn vertelde ze haar moeder dat de krullenbol niet was komen opdagen.

De moeder van Jasmijn vond het kettinkje niet te duur. Haar was hetzelfde overkomen en toen was zij ook ontroostbaar geweest.

Als vader van twee dochters met de nodige ludduvuddu achter de rug begrijp ik nu pas dat ik de moeder van Jasmijn toen niet zo had mogen laten zitten.

Ik heb daar spijt van.

Gepubliceerd door

Frans

Ik vind het leuk om te schrijven. Ik schrijf het liefst verhalen. Verhalen over hetgeen ik zelf beleefd heb. Maar ook verhalen die geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld foto's of andere observaties.

8 gedachten over “Is het niet te duur?”

 1. De zeer onverwachte wending op het eind bezorgde me kippenvel.
  Sterk verhaal…
  Mooi kettingkje, maar wat het meisje ook draagt, het zal altijd verbleken bij haar natuurlijke schoonheid… Krullenbol is een ezel dat hij haar liet staan…

  Like

 2. Mooi verhaal en ook heel goed dat je van je fout geleerd hebt. Fouten maken is tenslotte menselijk, als we er maar iets van leren.

  Het meisje ontmoet vast de ware nog

  Like

Een reactie stel ik zeer op prijs

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s