Geluk volgens Johan Cruijjff

JC_Home1-926x252

Het is veertig jaar geleden dat ik in mijn rode Fiat 128 op weg was naar de beroemde Zeister bossen. Theo P. was mijn  medepassagier. Ik had hem opgehaald bij de VU waar hij rechten studeerde.

Theo en ik waren op weg naar een persconferentie georganiseerd door de KNVB. Het Nederlands elftal bereidde zich daar voor op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland.
Wij gingen daarheen in onze rol van presentator en verslaggever van het sportprogramma van De Haarlemse Ziekenomroep Radio Parade.

Daar aangekomen kregen wij meteen Johan Cruijff in het vizier die nagenoeg gelijk met ons arriveerde. Ik stapte gelijk op hem af met de vraag of wij hem een interview mochten afnemen. Johan stemde in maar pas na de persconferentie, zo zei hij. Tja, onze kans om hem aan onze microfoon te krijgen was daarmee nagenoeg verkeken. Wij zouden het afleggen tegen de professionele journalisten Kees Jansma, Harry Vermeegen, Ruud ter Weijden en al die anderen. Enigszins teleurgesteld togen wij naar de zaal waar de persconferentie werd gehouden.

Na een klein uurtje werden wij uitgenodigd voor een glaasje en een hapje waarna ook de spelers zich bij ons zouden voegen voor de interviews. Er waren drankjes te kust en te keur en de hapjes waren pure verwennerij. Wat een overdaad.

Toen Theo en ik nog maar eens een hapje namen stroomde de zaal leeg. De verslaggevers spoedden zich naar de hal waar de spelers zouden aankomen. Vòòr ons vond het nodige duw- en trekwerk plaats om in de beste positie te komen. Wat nu?

Johan Cruijff stapte recht op ons af en negeerde hiermee de ervaren journalisten.
Wij wisten niet wat ons overkwam. Wat een geluk dat wij hem het eerst hadden opgemerkt. Wij voelden ons zo trots als pauwen die niet mis zouden staan in de tuin van het nabijgelegen Slot Zeist.

Die gekke Harry Vermeegen, de toen al kalende Kees Jansma en de chagrijnige Ben de Graaf hadden het nakijken. Na ons interview met Johan hoorde ik hem in zichzelf mompelen „Geluk bestaat niet, geluk dwing je af”.

En zo is het maar net.

www.cruyff-foundation.org

 

 

Gepubliceerd door

Frans

Ik vind het leuk om te schrijven. Ik schrijf het liefst verhalen. Verhalen over hetgeen ik zelf beleefd heb. Maar ook verhalen die geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld foto's of andere observaties.

2 gedachten over “Geluk volgens Johan Cruijjff”

  1. Leuk stukkie Frans, zit niet op Facebook dus dan ken ik niet Reageren dus doe ik het maar zo. Leuk mailtje Van Frans dacht even dat de baby er was. Je word toch Een beetje paranoïde in deze spannende tijden. Groetjes

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    Like

Een reactie stel ik zeer op prijs

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s